POLITIKA PRIVATNOSTI NA ITSSKIN.RS WEB SAJTU

            It’S SKIN posebnu pažnju poklanja zaštiti privatnosti i podataka o ličnosti korisnika našeg web sajta i obavezuje se da će preduzeti sve potrebne mere i radnje kako bi zaštitio privatnost svih svojih kupaca. Kada se u smislu Politike privatnosti ovog web sajta koristi pojam It’S SKIN njime se označava DOO „RP COMPANY“ Novi Sad kao rukovalac podacima o ličnosti. Politika privatnosti koja je pred Vama primenjuje se na itsskin.rs web sajt u celosti.

Koje podatke o ličnosti prikupljamo?

            Samo u okviru nekoliko servisa ili funkcija na ovom Web sajtu tražićemo od Vas da nam date sledeće lične podatke: ime, prezime, adresu, kontakt telefon, adresu, mesto i poštanski broj i adresu elektronske pošte. Navedene podatke nam dajete dobrovoljno i to u elektonskom, a samo u izuzetnim slučajevim i u pismenom obliku (popunjavanje obrasca za reklamaciju ili odustanak od ugovora).

Zašto prikupljamo navedene lične podatke?

            Posebno želimo da napomenemo da prikupljamo samo one lične podatke koju su nužni i neophodni kako biste mogli da kupite proizvode u našoj online prodavnici, kako biste mogli da ostvarite svoja prava po osnovu online kupovine (reklamacija ili raskid ugovora) ili kako bismo Vas informisali o našim proizvodima, posebnim ponudama, akcijama i novitetima u cilju poboljšanja naše ponude. Da bismo vršili obradu Vaših ličnih podataka neophodna nam je Vaša saglasnost jer bez nje to ne možemo i ne smemo da činimo. Možete nam dati saglasnost da vaše lične podatke obrađujemo u svrhu realizacije kupovine i/ili u marketinške svrhe. Jednom datu saglasnost uvek možete opozvati, a mi se obavezujemo da ćemo podatke koje ste nam dali koristiti samo u onu svrhu sa kojom ste se Vi prethodno saglasili. Želimo posebno da Vam skrenemo pažnju da ukoliko nam date saglasnosti za obradu Vaših ličnih podataka u svrhu realizacije kupovine preko našeg web sajta to znači da ste se složili sa tim da podatke kao što su ime, prezime, adresa i kontakt telefon možemo dati kurirskoj službi „City Express“ radi izvršenja isporuke robe koju ste kupili preko našeg web shopa.

            Kako itsskin.rs web prodavnica omogućava korisnicima sajta da kupovinu izvrše na dva načina kao registrovani korisnici ili bez registracije i radnje obrade podataka koje se preduzimaju mogu biti različite iako se podaci o ličnosti prikupljaju radi ostvarenja iste svrhe. Registracija korisnika i kreiranje naloga na itsskin.rs web prodavnici nije obavezna i nije uslov za kupovinu, već se vrši isključivo dobrovoljno. Bez obzira da li se kupovina realizuje od strane registrovanog korisnika ili ne lični podaci koji se prikupljaju radi realizacije kupovine su uvek isti, s tom razlikom što se lični podaci registrovanih korisnika dalje čuvaju dok se lični podaci neregistrovanih korisnika samo koriste do realizacije svrhe zbog koje su prikupljeni.

Politika kolačića (cookies)

            Kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice, a u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledanja, ova stranica mora vašem računaru da pošalje malu količinu informacija (tzv. cookies ili kolačići). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu, ali u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti smo u obavezi da pre slanja kolačića obezbedimo vaš pristanak. Korišćenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete da pregledate stranicu, ali vam neke opcije neće biti dostupne.

Šta je kolačić?

Kao što je uobičajena praksa sa skoro svim profesionalnim veb stranicama, ovaj veb sajt koristi kolačiće, koji su sitni fajlovi koji se preuzimaju na vaš računar, kako bi poboljšali vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje informacije se prikupljaju, kako ih koristimo i i zašto je ponekad potrebno da sačuvate ove kolačiće. Takođe ćemo podeliti sa vama način na koji možete sprečiti da se ti kolačići skladište, ali to može umanjiti ili onesposobiti određene elemente funkcionalnosti veb sajta. Detaljnije o kolačićima možete pročitati na Vikipediji.

Kako koristimo kolačiće?

            Mi koristimo kolačiće iz više razloga koji su detaljno opisani u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i funkcija koje oni dodaju na ovaj sajt. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće ako niste sigurni da li su vam potrebni ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.
Kako onemogućiti kolačiće?
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete da dopustite čuvanje kolačića na vašem računaru.
Ako želite da blokirate (ili izbrišete) kolačiće, možete to učiniti u svom pretraživaču.
• Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-9
• Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en-GB&hlrm=nl
• Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences?s=cookies&r=5&as=s
• Safari: https://support.apple.com/kb/PH19214?viewlocale=en_US&locale=en_GB

Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića uticati na funkcionalnost ovog i mnogih drugih veb sajtova koje posećujete. Onemogućavanje kolačića obično rezultira i onemogućavanjem određenih funkcija i karakteristika It`S Skin veb sajta. Stoga se preporučuje da ne onemogućavate kolačiće.

Kolačići koje koristi It`S Skin veb sajt

  •  Kolačići povezani sa nalogom

            Ako kreirate nalog na It`S Skin veb sajtu treba da znate da ćemo koristiti kolačiće za upravljanje procesom registracije i opštu administraciju. Ovi kolačići se obično brišu kada se odjavite, ali u nekim slučajevima oni mogu ostati nakon odjave da bi zapamtili vaše postavke sajta kada se odjavite.

  • Kolačići tokom prijave na vaš nalog

            Kada ste prijavljeni na vaš nalog koristimo kolačiće kako ne biste morali da se prijavljujete svaki put kada posetite novu/drugu stranicu na It`S Skin veb sajtu. Ovi kolačići se obično uklanjaju ili brišu kada trajno uklonite vaš nalog sa It`S Skin veb sajta, kako bismo bili sigurni da možete da pristupite samo ograničenim funkcijama veb sajta, jer je npr. za kupovinu na It`S Skin veb sajtu neophodno da imate kreiran nalog i da tokom kupovine budete prijavljeni na njega.

  •  Kolačići vezani za obradu vaše porudžbine

            It`S Skin veb sajt nudi usluge elektronske trgovine i plaćanja, tako da su neki kolačići neophodni kako bi se osiguralo da se vaša porudžbina pamti između stranica, kao to da je možemo pravilno obraditi.

  • Kolačići vezani za obrasce/formulare

            Kada podatke šaljete putem obrasca/formulara kao što je onaj na kontakt stranici kolačići mogu biti podešeni tako da pamte vaše korisničke podatke zbog dalje korespondencije.

  • Kolačići podešavanja sajta

            Kako bismo vam pružili što bolje iskustvo na It`S Skin veb sajtu, omogućili smo vam da upravljate podešavanjima ovog sajta dok ga koristite ili pretražujete. Da bismo zapamtili vaša podešavanja, koristimo kolačiće tako da se vaša podešavanja mogu primeniti tokom svake vaše interakcije sa stranicama na It`S Skin veb sajtu.

Kolačići treće strane

            U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju treće strane od poverenja. U sledećem odeljku detaljno je opisano koje kolačiće trećih strana možete naići na ovom sajtu.

  • Ovaj sajt koristi Google Analytics koji je jedno od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih analitičkih alata na vebu. Google Analytics nam pomaže da razumemo kako koristite It`S Skin veb sajt, kao i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko ćete vremena provesti na određenoj strani veb sajta, koliko često posećujete veb sajt, stranice koje posećujete kako bismo nastavili da pripremamo zanimljiv sadržaj za vas i sl.
    Više informacija o kolačićima ove usluge potražite na zvaničnoj stranici Google Analytics.
  • S vremena na vreme testiramo nove funkcije i vršimo optimizaciju karakteristika It`S Skin veb sajta. Dok smo u fazi testiranja novih karakteristika, ovi kolačići se mogu koristiti kako bismo bili sigurni da ste dobili željeno iskustvo tokom posete našem sajtu, dok nam je istovremeno sa druge strane važno da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše cene.
  • S obzirom da je It`S Skin veb sajt internet prodavnica koja prodaje proizvode, važno nam je da shvatimo statističke podatke o tome koliko je posetilaca na našem veb sajtu zaista izvršilo kupovinu. S tim u vezi, kolačići treće strane će i pratiti ovakvu vrstu podataka. Ovo je važno i za naše kupce jer nam omogućava da napravimo predviđanja koja će nam pomoći da pratimo i planiramo troškove oglašavanja i cene proizvoda kako bismo obezbedili najbolju moguću cenu.
  • Takođe na It`S Skin sajtu koristimo dugmad za društvene mreže i / ili njihove dodatke koji vam omogućavaju da se povežete sa društvenim mrežama na različite načine. Da bi ovo funkcionisalo sajtovi društvenih mreža: Facebook-a i Instagrama će postaviti svoje kolačiće putem našeg It`S Skin sajta. Kolačići društvenih mreža se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovim stranama ili kako bi doprineli podacima koje sajtovi društvenih mreža čuvaju u različite svrhe koje su navedene u njihovim politikama privatnosti.

Više informacija

            Nadamo se da smo vam razjasnili način upotrebe kolačića i čemu oni služe. Kao što je gore pomenuto ako još uvek imate nedoumicu da li vam je potrebna upotreba kolačića ili ne, obično je sigurnije ostaviti omogućene kolačiće u slučaju da su vam potrebni za interakciju sa nekom od funkcija koje koristite na It`S Skin veb sajtu.
            Ova Politika kolačića je kreirana u skladu sa GDPR Politikom Privatnosti.
            Ukoliko vam je još uvijek potrebno više informacija, možete nas kontaktirati putem elektronske-pošte info@itsskin.rs ili elektronske forme na It`S Skin web sajtu www.itsskin.rs.

Link ka sajtovima trećih lica

            It’S SKIN web sajt može sadržati linkove koji vode ka drugim web sajtovima nad kojim It’SKIN nema nikakvu kontrolu i na kojima ne važi naša politika privatnosti.Kada posredstvom veze koja je postavljena na našem web sajtu posetite web sajt nekog trećeg lica savetujemo Vam i preporučujemo da pre korišćenja istog pažljivo pročitate politiku privatnosti tog sajta jer se može razlikovati od naše.

Izmene politike privatnosti

            Ukoliko dođe do izmena ili dopuna naše politike privatnosti iste će biti objavljene na ovoj stranici It’S SKIN web sajta kako bi Vas potpuno i blagovremeno obavestili o zaštiti privatnosti koju pružamo.
            Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi sa politikom privatnosti na našem web sajtu slobodno nas kontaktirajte putem e-maila na adresu info@itsskin.rs.